"ISIS on võtnud juba vastutuse pommitamiste eest. Sihtmärgina ei ole Brüssel juhuslik, seal asuvad nii NATO kui EL peakorterid. Just Brüsselis kirjutasid 59 riiki (sealhulgas Eesti) alla deklaratsioonile ISIS-e hävitamise kohta. ISISe- hävitamise koalitsiooni tuumriigid on just NATO ja EL riigid lisaks Araabia Liiga riikidele. ISIS-e vastasel koalitsioonil on üks ja selge eesmärk: hävitada ISIS täielikult. Seda eesmärki peavad teenima nii ISIS-e inimsusevastase olemuse paljastamine, isolatsioon rahastamisest ning kolmandaks, sõjalised operatsioonid. Pidevalt jätkuvad terrorirünnakud on valusa ja lihtsa tõdemusega: terror on võimalik purustada siis, kui ISIS hävitatakse oma mõttelise kalifaadi piires. See eeldab koalitsiooni liikmetelt pidevat sõjalise surve suurendamist," toonitas Reinsalu.

Teiseks, kuna tegemist on asümmeetrilise sõjaga, peame andma vajadusel ka Euroopas politseiasutuste kasutusse rohkem tööriistu, kui seda tahaks teha rahuajal. Terrorivastased seadusemuudatused jõuavad lähiajal ka Riigikogu menetlusse," märkis minister.

"Ning kolmandaks, see jõhker rünnak näitab meile järjekordselt, et sõda ISIS-e terroriga on kes-keda. Rahulikku kooseksisteerimist ei ole ega saa olla, sest meie väärtused on üles ehitatud kõige selle vastu, mida kehastab ISIS ja vastupidi."