"Inimesed ootavad, et valitsus tegeleks sisuliste asjadega. Sellist vihast üksteise pihta pori loopimist ja vastastikuseid rünnakuid ma Eesti poliitikast viimastest aastatest ei mäleta," kommenteeris Reinsalu Delfile Ligi tagasiastumist ja sellele eelnevaid süüdistusi.

Ligi tagasiastumine oli Reinsalu arvates Reformierakonna sundkäik. "Suhted olid läinud teravaks. Veel neljapäeval olid peaminister ja rahandusminister veendunud, et seda sammu ei tuleks teha. Eks sotse püüti veenda oma positsioonist loobuma, seda aga sotsid ei teinud".

Konflikt näitas Reinsalu hinnangul tõsist väärtuskonflikti valitsuse sees ja see võib tema sõnul kanduda ka suurematesse probleemidesse. "Üks asi on päevapoliitilised otsused, mida ollakse võimelised langetama. Kuid arvestada tuleb, et tegemist on valimiseelse valitsusega, mille sisuline agenda mahukas ei ole".

Haridusminister Jevgeni Ossinovski aadressil viimase meelest solvava kommentaari teinud rahandusminister Jürgen Ligi teatas peaminister Taavi Rõivasele soovist tagasi astuda.

"Olen pärast kaalumist otsustanud rahandusministri ametist tagasi astuda. Teen seda seepärast, et mulle on Eesti riik tähtsam kui minu ametikoht," ütles Jürgen Ligi. "Armastan ka tõde rohkem kui ministriportfelli. Ma usun, et mul on praegu väljaspool valitsust lihtsam tõde ja Eesti riigi mainet kaitsta. Astun tagasi selleks, et valitsusel oleks rahulikum edasi töötada," lisas ta.

"Ma olen oma mitmetitõlgendatava sõnakasutuse eest vabandanud. Aga ma ei saa leppida sellega, et üks fragment jutust ajalootajust, Nõukogude võimu tagajärgedest ning migratsioonist pööratakse konflikti õhutamiseks rahvuste vahel. Ma loodan, et selle eest vabandab minister Ossinovski. Tahtmise korral saanuks ta solvumised lõpetada rahustava sõnumiga," ütles Jürgen Ligi.