Sotsiaalkomisjoni liige Marika Tuus tõdes eilsel avalikul sotsiaalkomisjoni istungil riigikogus, et Eestis on ravimid Euroopa kallimate hulgas ning, et olukorra parandamiseks algatas Keskerakond eelnõu, mille kohaselt alandataks ravimite käibemaksu üheksalt protsendilt viiele.

Urmas Reinsalu selgitas Delfile, et ravimite hinnatõusu peatamiseks on rida administratiivseid meetmeid alustades hinnakokkulepete sõlmimisest ja piirhindade kehtestamisest kuni maksu alandamiseni. Kõige otstarbekamaks peab ta siiski teatud täiendava soodustuse kehtestamist. "Ühiskonnas oleks loogilisem praegu see, kui me kaaluks teatud ühiskonnarühmadele, ennekõike eakatele, riigieelarvest eraldi toetuse sisse seadmist, mis puudutab ravimite hüvitamist," sõnas Reinsalu.

"See ei ole küsimus isegi paariprotsendilises käibemaksumääras, vaid see on küsimus sellest, kas riigil oleks võimalus otsemal või selgemal viisil seda inimeste rühma toetada. Kui valik on käibemaksumääru või riigipoolse teatud toetuse sisseseadmise puhul, siis mina üheselt toetan seda teist sammu," märkis rahvasaadik.

Reinsalu lisas, et samuti puuduvad riigil rahalised võimalused ravimite käibemaksu alandada. "On ebatõenäoline, et olulisi rahalisi muudatusi selle eelarve menetlemisel siin erinevates eluvaldkondades juhtuda saab."

2008. aastal tõstis valitsuskoalitsioon ravimite käibemaksu viielt protsendilt üheksale. Reinsalu sõnul on ravimite hinnatõus olnud püsiv, sõltumata ravimite käibemaksu tõstmisest.