Reinsalu hinnangul on Prantsusmaa initsiatiiv Kesk-Aafrika humanitaarkriisi peatamiseks igati tervitatav, õigeaegne ja mõistlik.

Minister vihjas ka, et eestlastel on Aafrika kogemus tänu Malis euroliidu väljaõppemissioonil osalemisele juba olemas. "Meil on ka prantslaste jaoks vajalik ressurss," lisas ta. Samuti on minister nõus, et situatsioon riigis on äärmiselt murettekitav.

Jaanuari jooksul tuleb otsus osalemise kohta ära teha, kuid hetkel küsimuses veel selgust ei ole. "Kas see toetus saab olema konkreetselt kaitseväelased riigi territooriumil, on vara öelda," ütles Reinsalu.

Tänavu märtsis tuli Kesk-Aafrika vabariigis välja peamiselt moslemitest koosnev mässuarmee Séléka, kukutas president François Bozizé, tühistas konstitutsiooni ja haaras riigi enda kätte, misjärel peamiselt kristlastest koosnev mässuarmee Anti-Balaka ühendas jõud valitsusvägedega ning hakkas ukselt-uksele käima ja moslemeid tapma. Séléka vastas samaga ja tappis ligi tuhat kristlast.

Iga kuues inimene (kokku rohkem kui 710 000 inimest) on pidanud vägivalla tõttu oma kodust lahkuma. Ellujäämiseks on paljud sunnitud abi paluma äärmuslikelt relvarühmitustelt. Aina rohkem võtab võimust anarhia. Vägistamised, rüüstamised, piinamised ja valimatud tapmised on riigis kõigest mõne kuuga muutunud igapäevasteks. Arvatakse, et Kesk-Aafrikast saab järjekordne nurjunud Aafrika riik.