"IRL oli nendel valimistel edukaim erakondade arvestuses nii maakondade lõikes kui ka saadud mandaatide poolest. Võitsime valimised kuues maakonnas ning IRL teenis kõige rohkem - 445 mandaati - omavalitsuste volikogudes," sõnas Reinsalu.

"Samuti sai IRL kõige rohkem omavalitsusjuhtide kohti. Reaalsus on aga see, et valimised võitis Keskerakond ning kui 20. oktoobril oleksid toimunud riigikogu valimised, oleks need võitnud Keskerakond," lisas ta.

Sellega ei kavatse IRL Reinsalu sõnul leppida. "Teeme tööd selle nimel, et 2015. aasta riigikogu valimisi ei võidaks Keskerakond. Eesti valija usaldas nendel valimistel vastutuse IRLile, et hoida ära Savisaare valitsuse teke," selgitas Reinsalu.

Päevapoliitikat kommenteerides rõhutas ta, et oluline on, et tänane valitsus jätkaks kuni korraliste valimisteni ning toonitas, et IRL on tugev ja stabiilne koalitsioonipartner. Reinsalu sõnul on pikemas perspektiivis eestimeelse maailmavaate huvides, et ka koalitisoonipartneril Reformierakonnal läheks hästi ja valitsus püsiks otsustusvõimelisena.

"Tuleb teha tööd, et pakkuda poliitikas välja lahendusi, mis kõnetavad inimesi ja põhinevad meie väärtustel. Lähiaastatel on oluline tegeleda eelkõige perede elukvaliteedi küsimusega," ütles Reinsalu.

Reinsalu lisas, et järgmine aasta tuleb töine, kuna hiliskevadel toimuvad Europarlamendi valimised ja seejärel algab ettevalmistus juba riigikogu valimisteks. Seda aega tuleb kasutada, et sõnastada visioon Eesti ja Euroopa tuleviku kohta. See visioon peab olema tema sõnul vastutustundlik.

IRLi volikogu kinnitas ka erakonna suurkogu toimumise ajaks 8. veebruar 2014 Tallinnas.