„Kui öelda, et sellise inimese jätkamine advokaadina oleks mõeldav, siis minu jaoks see nii ei ole,“ selgitas justiitsminister. Reinsalu sõnul on ta murelik ning pole advokatuuri üldkogu eilse otsusega rahul.

„Jutt ei käi ilma loata salaküttimisest, jutt käib õiguse mõistmise kuriteost. Kogu õigussüsteem põhineb usaldusel ja eeldusel, et need isikud, kes professionaalidena õigussüsteemis tegutsevad, on kompetentsed ja täidavad eetika ja aususe nõudeid. Seetõttu ma ei saa advokatuuri üldkogu otsust aktsepteerida.“ ütles Reinsalu.

Justiitsministri sõnul kavatseb ta täna teha advokatuurile taotluse, et nad esitaksid talle kõik selle juhtumiga seotud advokatuuri organite materjalid. „Ma tutvun nende materjalidega ja kaalun tõsiselt seejärel halduskohtusse pöördumist ja üldkogu otsuse vaidlustamist,“ lisas ta.

„Kui me ütleme, et riigikohtus süüdimõistmine ei ole takistav asjaolu advokaadina jätkamisel, siis minu jaoks on väga põhimõtteline küsimus: mis asjaolu siis saab olla takistuseks,“ küsis justiitsminister.

Küsimusele, kas ministril on ka muid võimalusi, millega ta saab advokatuuri üldkogu otsust mõjutada, kommenteeris Reinsalu, et võimalikke seadusemuudatusi tahab ta kasutada kõige viimase abinõuna. „See oleks kõige kehvem variant,“ märkis Reinsalu.

Eile kogunes Eesti advokatuuri üldkogu, kes otsustas, et tunnistaja valeütlustele kihutanud ja selle eest riigikohtus süüdi mõistetud advokaat Alla Raudsepp võib oma tööd jätkata.