"Leedu valitsus tegi Eestile erandi. Kuigi eilse seisuga oli Eesti näitaja üle 25, otsustas Leedu kohaldada 10 protsenti kõrgemat koefitsenti. Kuna Eesti oli eilse seisuga alla 27.5, siis Eestist tulijatele karantiininõue Leedus ei rakendu ehk kehtima jääb järgmisel nädalal senine uute piiranguteta kord!," selgitas Reinsalu ühismeedias.

Reinsalu sõnul vaatab Leedu oma karantiiniriikide nimekirja uuesti üle järgmisel reedel.

"Ka Soome minekul kehtivad vanad reeglid praeguse seisuga 28. septembrini. Kui 21. septembri seisuga on Eesti näitaja üle 25, tulevad tavareisijatele (mitte töötajatele) karantiininõuded," lisas minister.

Tänase ööpäevainfo järgi on Eesti näitaja 28,97.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest.


Kui reisimine on vältimatu, palub välisministeerium kinni pidada järgmistest põhimõtetest:


· Enne reisi planeerimist vaata sihtriigi nakatunute suhtarvu välisministeeriumi kodulehelt.


· Vii end kurssi võimalike reisipiirangutega sihtriigis – info saamiseks tutvu riigi infoga Reisi Targalt lehel, Euroopa Liidu ReOpen portaalis ja võta vajadusel detailide täpsustamiseks ühendust sihtriigi välisesindusega.


· Registreeri oma reis välisministeeriumi lehel Reisi Targalt, et saaksime Sind võimalikest kriisidest teavitada.


· Järgi Terviseameti soovitusi turvaliseks lennureisiks, et hoida enda ja teiste tervist – haigussümptomite esinemisel lükka reis edasi ja võta ühendust perearstiga.


· Sõlmi reisikindlustus ning tutvu hoolikalt kindlustustingimustega (k.a COVID-19 põhjustatud reisitõrgete korral).


· Asukohariigis järgi kohalike ametivõimude juhiseid ning hoia end kursis võimalike uute piirangutega.


· Reisilt naastes järgi Eestis kehtivaid reegleid, jälgi oma tervist ning võta viiruskahtluse korral ühendust oma perearstiga.


· Juhime tähelepanu sellele, et riik võib muuta riiki sisenemise ja seal viibimise tingimusi lühikese etteteatamisajaga. Täpsema info saamiseks sihtriigi tingimuste kohta soovitame pöörduda välisriigi esinduse poole või välisriigi vastavate ametiasutuste poole.