"See ei ole üks terroriakt teiste seas. Oma jõhkruselt ja ohvrite arvult on see üks neist veretöödest, mis muudab poliitilist maailma ajalugu. Prantsuse president François Hollande on süüdistanud selles Islamiriiki ja viimane on omakorda ennast teo kordasaatjaks kuulutanud. See tähendab, et Prantsusmaa on Islamiriigiga avalikus sõjaseisukorras. Nii nagu Ühendriigid pärast 9/11," sõnas Reinsalu.

Rahvusvaheline kogukond käsitleb Islamiriiki terroristliku organisatsioonina tänagi. Reinsalu sõnul on selge, et ISISe hävitamise katsest laiaulatusliku sõjalise koalitsiooniga pole pääsu, muidu hakkavad nad sõda pidama Euroopa pinnal. "Pariisi kuritöö küsib meil selgelt: kas meie või nemad."

Justiitsminister nentis, et paraku on kooseksisteerimine isegi läbi Lääne passiivsuse lootusetu, sest sõja asemel terroriga saame hoopis terrori sõja Euroopas. "Ja "meie" ei tähenda sugugi vaid õhtumaiseid riike, vaid ka araabia maid, kelle jaoks on taoline inimsusevastane ideoloogia vastuvõetatu. Islamiriik on ideoloogine projekt, mis sarnaselt läinud sajandi Lääne totalitaarsetele utoopiate näeb ette rahvusriikide hävitamist sealhulgas koos tervete rahvaste füüsilise genotsiidiga."

Reinsalu sõnul pannakse lähemas tulevikus kindlasti Euroopas paika uued ja jäigad terrorivastased seadused ning senisest jäigem peab olema suhtumine islami ekstremismi levitajatesse. "Neil ei tohi olla mingit kohta oma mürgi külvamisel."

"Õigus on David Cameronil, kes kutsub üles neisse õiguslikult suhtuma nagu pedofiilidesse, kes tuleb lasteasutustest eemal hoida. See sõda tähendab, et peame ka Eestis oma julgeolekus arvesse võtma islami ekstremismi ohu hoopis uut olukorda silmas pidades."

"Oleme kõik vapustatud järjekordsest massimõrvaga päädinud terroriaktist Pariisis. Palume tervise taastumist vigastatutele ja soovime hingejõudu hukkunute lähedastele."

Prantsusmaa uudistekanali France 24 ja uudisteagentuuri AFP andmetel sai viimastel andmetel surma enam kui 100 inimest. CNN-i teatel hukkus kokku vähemalt 127 inimest, kui džihadistid ründasid inimesi rahvusstaadioni Stade de France lähedal , südalinna Bataclani-nimelises kontserdisaalis, Rue de Charonne'il ning Le Carilloni, Le Petit Cambodge ja La Casa Nostrac' restoranides.