Valitsuses olemine on erakonna jaoks võimalus ja vastutus, teatas ta IRLi pressiteates, milles kommenteeris Mart Laari eilset teadet, et IRL võiks kaaluda uue koalitsiooni tegemist.

"Võimalus kutsuda esile muutusi oma maailmavaate alusel ja võimalus hoida ära meie vaatekohalt Eesti jaoks halbu valikuid. Selle valitsuse maailmavaateline aluspõhi on konservatiivne ja rahvuslik. Just seda silmas pidades on mõistlik erakonnal arutada valitsuses seni tehtud ja ees seisvaid ülesandeid. Võimul olemine ei tohi kunagi olla eesmärk omaette. Inimesed ootavad õigusega seda, et iseenesega tegelemise asemel tegelevad poliitikud riigi ja rahvuse olemuslike küsimustega," teatas Reinsalu.

"Seetõttu pean otstarbekaks, et järgmise nädala alul koguneks IRL-i laiendatud eestseisus, et arutada poliitilist olukorda ja meie tegevust valitsuses. Kuid ma ei pea otstarbekaks püstitada poliitilist valikut IRL-i jaoks selliselt, et arutada valitsusest lahkumist. Ka Mart rõhutab seda oma kirjas. Valitsuses uste paugutamine toob küll hetkelist populaarsust, kuid ei oleks vastutustundlik," lisas Reinsalu.

"Omal algatusel vasakpöörde esilekutsumine seab küsimärgi alla paljud saavutatud väärtused, mida oleme tähtsaks pidanud," leidis Reinsalu.