"See juhtum pole ainulaadne, ajakirjandusest oleme saanud palju lugeda, kuidas Valgevene ja Vene Föderatsioon on sarnaselt kiusanud taga näiteks valgevene dissidentlikke ajakirjanikke või põlu alla sattunud ettevõtjaid," kommenteeris Reinsalu.

Kaitseministri sõnul on Krossi puhul võimalikud kolm varianti: süüdistatav, süüdi mõistetud või süütu. Ta kinnitas, et Kross kuulub viimasesse kategooriasse. "Kross on andnud omalt poolt kõikvõimalikke ütlusi Eesti prokuratuurile, olnud kättesaadav, tal on avalik konto, on teada kus ta elab, ta ju kandideeris linnapeaks," rääkis ta.

Reinsalult küsiti ka, miks palkas ta Krossi oma nõunikuks enne, kui Interpoli juhtum lahenduse leiab. "Parts võttis Raasukese endale appi, mina võtsin Krossi appi. Tegime seda pärast valimisi, kuna Kross keskendus kampaaniale. Meil oli temaga sellest juttu ka enne valimisi," sõnas ta.

Siseminister Ken-Marti Vaher kommenteeris ka seda, miks peab tema isiklikult Prantsusmaale Lyoni linna Interpoli peakontorisse sõitma, et Krossi juhtumi osas selgusele jõuda. Vaheri sõnul on Interpoli Eesti kontaktiks keskkriminaalpolitsei, mis kuulub tema valitsusalasse. "Minu hinnangul on mõistlik kasutada kõiki võimalusi selleks, et Eesti kodanikke kaitsta. Kui selline vajadus on ja see kohtumine on mõjus, siis miks mitte," arvas Vaher.

Reinsalu nõustus Vaheriga ja lisas, et näiteks välisminister Urmas Paeti isiklik tegutsemine Liibanonis pantvangi võetud eesti jalgratturite puhul oli hea. "Ma arvan, et isiklik suhtlemine paljudel juhtudel on alus sellele, et teine riik hakkab asja viivitusteta menetlema. Seda ei pea formaalsetel põhjustel ignoreerima," leidis ta.