Reinsalu ütles ERR-ile, et hukkunud mees sai kodakondususe 2016. aastal naturalisatsiooni korras.

"Ta tuli 2006. aastal Eestisse stipendiaadina ühes projektis ja oli ka oli pagulase staatuses," ütles Reinsalu ja lisas, et siis taotles mees kodakondust, mille ta ka sai ning seeläbi ütles ta lahti Valgevene kodakondsusest.

Mehe staatus ja roll Ukraina sõjategevuses on Reinsalu sõnul veel Ukraina võimudega täpsustamisel.

"Eesti riigis kehtib põhimõte, et Eesti kodanikud saavad teiste riikide väeüksustes tegutseda valitsuse loal," ütles välisminister ja lisas, et talle teadaolevalt pole praegu ühtegi sellist kehtivat luba välja antud.

Hukkus oma relvavenda abistades

13. juulil hukkus Donbassis sõjategevuse käigus Valgevenes sündinud Eesti kodakondsusega Nikolai Iljin, vahendas eile Censor.net.

"13. juulil avasid Vene palgasõdurid tule meie sõdurite rühma pihta, kes üritasid vastavalt vaenlasega sõlmitud kokkuleppele evakueerida hukkunud Ukraina luuraja surnukeha," kirjutab Censor.net. „Üks merejalaväelastest sai haavata ja Mõkola Ilin (Nikolai Iljin), kes kiirustas oma relvavenda abistama, tapeti. Hukkunud meedik oli Eesti kodanik."

2006. aastal ilmus Iljinist venekeelses Delfis artikkel, kus mainitakse, et ta põgenes hiljuti Valgevenest poliitilise tagakiusamise tõttu Eestisse. Esialgu olevat Iljin taotlenud varjupaika Viktor Janukovõtši valitsusaegses Ukrainas, kuid see ei õnnestunud.

Ukraina võimud pole veel ametlikult kinnitanud, et hukkus Eesti kodanik.