„Eesti on Ukraina sõber. Toetame tingimusteta Ukraina territoriaalset terviklikkust. Agressor Venemaa peab mõistma, et hind, mis ta peab õigusvastaste sammude eest maksma, on liiga suur võrreldes kaheldava kasuga. Selleks on vajalik rahvusvahelise kogukonna tugev ja ühemõtteline hukkamõist ning surve,“ rõhutas Reinsalu.

"Krimmis 16. märtsil plaanitav referendum on õigustühine, sest on vastuolus Ukraina põhiseadusega ja viiakse läbi okupatsiooni tingimustes.“

Ukraina kaitseminister rääkis kindlast plaanist põhjalikult üle vaadata Ukraina kaitsereform ja riigikaitse arengukavad ning andis ülevaate võimalikest edasistest arengutest.

Reinsalu sõnul on Eesti valmis Ukrainat igati toetama ja edasise koostöö korraldamiseks saadab Eesti võimalikult kiiresti Kiievisse kaitseatašee.

Kaitseminister andis Ukraina kolleegile edasi ametliku küllakutse ja väljendas valmisolekut koostööks.

Lisaks käis kaitseminister Reinsalu Maidanil ja asetas lilled Ukraina vabaduse eest langenute mälestuseks. Kaitseminister asetas lilled Tarass Ševtšenko mälestusmärgi jalamile Ukraina rahva suurmehe 200. sünniaastapäevaks.