„Maksualaseks prioriteediks tuleb seada tulumaksuvabamiinimumi tõstmine. Kui majanduskasv ja maksulaekumised on ootuspärased, siis tuleks seda teha juba järgmisest aastast,“ ütles IRLi esimees Urmas Reinsalu IRLi pressiteates.

„Kui lepime kokku, et tulumaksuvaba miinimum tõuseb järgmisest aastast, tuleb sellega arvestada kevadel riigieelarve strateegia koostamisel, andes vastava lähteülesande rahandusministrile. Tulumaksuvaba miinimumi tõus oleks võimalik katta majanduskasvust,“ teatas Urmas Reinsalu.

Reinsalu sõnul on IRLi eesmärk liikuda 500 euro suuruse tulumaksuvaba miinimumi suunas.

„Tööinimene ei peaks äraelamiseks lootma mitte toetustele, vaid suutma normaalselt ära elada oma palgast. Tulumaksuvaba miinimumi tõstmine on selle saavutamiseks efektiivne meede,“ ütles ta.

„Samuti on tulumaksuvaba miinimumi tõstmine vajalik, et tulumaks ei sööks ära osa pensionitõusust ja pensionäridel säiliks tulumaksuvabastus kogu nende pensioni ulatuses. Tulumaksuvaba on mittetöötavatel eakatel hetkel 336 eurot, prognoositav keskmine vanaduspension tõuseb aprillist 335 euroni,“ lisas Reinsalu.

Reinsalu sõnul tuleb maksukoormust järjepidevalt alandada. Sellel aastal oli tema sõnul oluliseks maksualaseks muudatuseks töötukindlustusmakse alanemine.