"Meie sotsiaalpoliitika peab olema selline, et tavaline tööd tegev inimene ei peaks lootma mitte toetustele, vaid suudaks oma pere elatada palgast," ütles Reinsalu.

Selleks tuleb tema sõnul maksupoliitikas toetada neid meetmeid, mis toetavad võimalikult suure hulga tööd tegevate inimeste sissetuleku kasvu. Tööjõumaksude alandamine soodustab ka töökohtade loomist, on IRLi esimees veendunud.

"Tulumaksuvaba miinimum on masu ajal pikalt paigalt seisud," tõdes Reinsalu. "Suhteliselt väikest tulumaksuvaba miinimumi määra võrreldes teiste OECD riikidega on kritiseerinud ka OECD oma 2011. aasta raportis."

Reinsalu lisas, et ka pensionide tõus 1. aprillil 318,48 euroni kuus tähendab, et 2014. aastal võib keskmine vanaduspension mööduda pensionidele ette nähtud tulumaksuvaba miinimumi määrast .

"Tähtis on, et Eestil oleks maksupoliitiline eesmärk silmade ees. Soome tulumaksuvaba miinimum on välistöölisele esimesed pool aastat 510 eurot. Eesti ja Soome vahel toimub hindade tasandumine ning ulatuslik tööjõu liikumine," kirjeldas Reinsalu hetkeseisu.

"Meie siht peaks olema järk-järgult sellele tasemele liikuda ning 500 eurost allapoole jääv sissetulek ei peaks olema maksustatav. Tulumaksuvaba miinimumi kasv soodustab sisenõudlust ning elavdab majandust."

Reinsalu pakkus, et tulumaksuvaba miinimumi tõusu saab katta majanduskasvust. "Lepime kokku, et 2014. aastal üks osa prognoositavast majanduskasvust läheb tulumaksuvaba miinimumi kasvuks," tegi ta ettepaneku.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Eestis tuleks suurendada maksuvaba miinimumi, millest vaesed võidaksid kohe.