“Minule kui eestlasele on see suur häbi, kui selgelt narkojoobes või tasakaalutud inimesed lähevad torgivad ja vehivad Eesti lipuga, ma võtaks selle lipu ise ära, niisugune lipu mõnitamine on nördimapanev,” ütles Veidemann “Terevisioonile”. “Loomulikult on mulle ka täiesti vastunäidustatud, kui seal juuakse viina ja vehitakse teiste riikide lippudega.”

Veidemann ütles, et Tõnismäe pronkssõduri probleem on andnud suure tagasilöögi Eesti lõimumispoliitikale ning soovitas küsimuse lahendamiseks korraldada mõttetalgud, vahendab ETV24.

“Me ei tohiks tõrjuda lakkamatult venelasi oma ühiskonnast välja, nad kuuluvad siia Eesti ühiskonda,” seletas Veidemann. “Me ei saa minna selle poliitikaga peale, et assimileerime nad ja ongi probleem lahendatud.”

Veidemanni arvates aitaks lähitulevikus pronkssõduri probleemi lahendada avalik arutelu. Ta lisas, et linnavalitsus peaks pingutama, et moodustada komisjon, kuhu kaasataks ka vene rahvusvähemused.

Veidemanni hinnangul oleks pronkssõduri küsimusega saanud tegeleda aastate eest, laiendades monumendi tähendust ja lisades kindel reeglistik, kuidas seal rituaalid toimuvad. Tema hinnangul oleks probleem siis taandunud.