"Kui Reformierakond tahab võita, peab kandidaat olema tükk maad kõrgemast liigast," räägib TÜ riigiteaduste instituudi lektor Rein Toomla Delfile. Toomla sõnul oleks kandidatuurist loobuda otsustanud Jürgen Ligi kõvasti tugevam. "Kandidaat peaks olema ministrite seast. Savisaarele võrdväärseimaks vastaseks oleks loomulikult peaminister Andrus Ansip," sõnab Toomla.

Üheks võimalikuks põhjuseks, miks nimekamad Reformierakonna liikmed Tallinna linnapeaks ei kandideeri, peab Toomla juba aksepteeritud kaotust.

"On selge, et Reformierakond Tallinnas Keskerakonnale kaotab. Nii ongi lihtsam jätta kaotusevalu teistele ning nautida ministriametit edasi," spekuleerib Toomla Reformierakonna esirinde vähest huvi linnapea ametile.

Rein Toomla peab Reformierakonna kaotust Keskerakonnale vägagi tõenäoliseks ning ei välista, et alla võidakse jääda ka Isamaa ja Respublica Liidule ja Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale. Keskerakonna vastu aga üksi ei saavat. "Randpere teeb kõik selleks, et võim Tallinnas vahetuks. Arvatavasti tahab ta luua IRL ja SDE-ga koalitsiooni," peab Toomla liidu moodustumist tõenäoliseks.

Toomla sõnab, et kui koalitsioon moodustataksegi, lepitakse arvatavasti kokku, et võidu korral saab linnapea koha valimised võitnud erakonna esindajaliige. "Ka siis ei ole Valdo Randpere linnapeaks saamine kindel," sõnab Toomla.