Taagepera rääkis intervjuus Eesti Päevalehele, et kui ta viibib valimispäeval Eestis, siis võtab ta vaevaks kõndida valimisjaoskonda, mis ei ole tegelikult mingisugune vaev: „Mulle meeldib kõndida, see on mu hea tervise üks avalikke saladusi, valimisjaoskonnas käimine on mu tervisele kasulik,“ paljastas esmaspäeval 78. sünnipäeva tähistanud Taagepera.

„Üldiselt politoloogid imestavad selle üle, et just nagu ühe inimese hääl loeb nii vähe, et just nagu igal üksikul inimesel ei peaks üldse olema põhjust valima minna. Miks inimesed ikkagi valimas käivad?“ küsis Taagepera retooriliselt ja vastas ise: „on tunne, et see on kodanikuõigus ja kodanikukohustus, see annab õiguse pärast nuriseda. Kui keegi iriseb parlamendi ja valitsuse kallal, aga ise pole teinud seda väikest sammu, et katsuks kõige soodsama kandidaadi poolt hääletada, siis võib talle öelda: „Mokk maha!”“

„See, kes arvab, et kodanikul on ainult õigused, ei saa demokraatiast aru. Õigused on alati tasakaalus kohustustega ja õigused, mida ei kasutata, pikapeale kaovad. See, kes ei viitsi kõndida, kaotab pikapeale kõndimise võime. Inimene demokraatlikus ühiskonnas, kes ei viitsi valida, aitab kaasa sellele, et valimisõigust kunagi polegi enam,“ selgitas Taagepera.