„Meie ülikool on vaevalt aastane ja ühendab endas oma erinevate eelkäijate erinevad traditsioonid. Ma loodan, et minu ametiajal kujuneb neist üks, selle sõna parimas tähenduses akadeemiline keskkond. Mulle on saanud osaks au olla esimesena valitud Tallinna Ülikooli rektoriks ja ka esimesena kanda rektori ametiketti.

Olen rõõmus, et selle keti autorid, noored kunstnikud, on temas ühendanud kaks kujundit, mis mu meelest peaksid noore Tallinna Ülikooli väärtusi iseloomustama. Need on selgroog ja värav. Ma loodan, et akadeemiline väärikus ja sirge selg oma asja ajamisel ühenduses avatuse ja valmisolekuga väljakutseteks jäävad Tallinna Ülikooli iseloomustama kogu tema tuleviku vältel ja luban omalt poolt oma tegevuses neile tugineda.“

Tallinna Ülikooli uuele rektorile professor Rein Rauale asetas ametiketi kaela Eesti Vabariigi president Arnold Rüütel.

Tallinna Ülikooli rektori ametikett, mis valmis rektor Rein Raua ametiaja alguseks, kannab endas mõtet „Noor ülikool vanas linnas“.

Rein Raua valis Tallinna Ülikooli rektoriks ülikooli valimiskogu käesoleva aasta 13. veebruaril. Rein Raua ametiaeg Tallinna Ülikooli rektorina algab 15. mail 2006 ja kestab viis aastat.

Rein Raua juhitava Tallinna ülikooli rektoraadi koosseisus alustavad tööd õppevaldkonna eest vastutav prorektor Heli Mattisen, teadus-arendusvaldkonna eest vastutav prorektor Mats Estonius, avatud õppe ja ja ülikooli rahvusvahelistumise eest vastutav prorektor Madis Lepik ning finantsjuhtimise, strateegilise planeerimise ja administratiivsete üksuste töö juhtimise eest vastutav kantsler Monika Salu.