"Mõlemad kandidaadid olid väärikad, aga Ilvese riigimehe kogemus ja tõestatud hea toimetulek vabariigi presidendina kahtlemata seadsid ta minu silmis esikohale. Mul on selle üle hea meel," ütles Rein Raud Delfile.

Raud usub, et Indrek Tarand leiab endale väga väärikat eneseteostust erinevates kohtades ja ka praegu Euroopa Parlamendis on ta täiesti omal kohal.

Raud ütles, et riigikogus valitud president on Eesti jaoks õige lahendus. "Arvestades ühiskonda laiemalt - sõnal president on ju alati erinev tähendus sõltuvalt riigist, millise presidendiga tegemist on. Näiteks USA presidendi, Eesti presidendi või Saksa presidendi, kelle nime vist enamus meist ei tea, rollid ja volitused on erinevad ja ma arvan, et Eestile põhimõtteliselt sobib selline parlamentaarse vabariigi tüüp nagu meil on," lausus Raud ja lisas, et kui president oleks rahva valitud, siis peaks kogu põhiseaduse mingisugusel viisil ümber tegema nii, et ka presidendil oleks võimalik rahva poolt antud mandaati jõulisemalt rakendada.

Raua sõnul annab eesolev ametiaeg Ilvesele hea võimalise ellu viia asju, mis on seni jäänud mingil põhjumisel ellu viimata. "Kui Ilvesel on veel selliseid asju, mida ta on mõelnud, et ta tahaks kindlasti presidendina algatada või teha, siis praegu on nende jaoks õige aeg, sellepärast, et ta enam ei sõltu poliitiliste toetajate heakskiidust. Ma soovin talle jõudu, õnne, jaksu ja visiooni kõige ära tegemiseks, mis seni on tegemata."

Toomas Hendrik Ilves valiti eile riigikogus 73 häälega tagasi Eesti Vabariigi presidendiks.