„Umbusaldajad on teinud järelduse, et ma olen sekkunud poliitiliselt viimased paarkümmend aastat sõltumatult tegutsenud väljaande tegemisse,“ kõneles Lang. „Loomeliidud on süüdistanud ministrit just mittesekkumises.“

Langi sõnul on tekkinud kummaline olukord. „Minu haldusalas on tekkinud keemisprotsess, kus ühed süüdistavad mittesekkumises ja teised sekkumises,“ kõneles Lang. Ta kinnitas, et on rääkinud tõtt ja ainult tõtt.

„Ma ei ole kunagi valetanud, et niisugust kohtumist ei ole toimunud,“ ütles Lang oma kabinetis 8. novembril Sirbi peatoimetaja kohusetäita küsimuses toimunud kohtumise kohta. „Ma ei ole iseseisvalt läinud teatama ajakirjandusele, et niisugune kohtumine on toimunud, kui ajakirjanik küsis, siis ma ka vastasin.“

Lang lükkas veelkord tagasi kõik süüdistused valetamises ja kinnitas, et ta ei ole sekkunud sihtasutuse tegevusse. „Kõik otsuses nii juhatuse kui nõukogu poolt on tehtud vabas õhkkonnas,“ ütles Lang.

Lang tunnistas, et ta oleks võinud sekkuda ja öelda nõukogu liikmetele, kuidas hääletada. Ka on ministril õigus iga kell vahetada välja nõukogu liikmeid. Lang lisas, et sihtasutuse juhatajad ei võta suuniseid ministritelt.

„Ma oleks võinud sekkuda,“ rääkis Lang. „Ma oleks võinud öelda Urmas Klaasile, et Kaur Kenderi kandidatuur ei lähe läbi. Ma ei pidanud võimalikuks sekkuda, nii nagu ma ei pea ka edaspidi vajalikuks sekkuda.“

Ta tõi paralleeli, et minister võiks sekkuda siis näitlejate valikusse, kontserdikavade koostamisse ja muusse.

Eile toimunud kohtumist loomeliitudega nimetas Lang poliittsirkuseks. Täna jäi ta selle väite juurde.

Erakonnakaaslane Valdo Randpere küsis Langilt, kas ajakirjanikud, kes selle skandaali ajal on valetanud, peaksid ka vabandama. „Eks igaüks peab oma sõnade eest ise vastutama,“ kogu selle saaga juures on sõna võtnud arvestatavad arvamusliidrid, kes on esitanud vandenõuteooriad, kuid kusagilt pole lugeda, et nad oleks need tagasi võtnud või vabandanud.

Mart Meri soovis teada, kuidas minister suudab jätkata ametis, kui loomeliidud ja paljud kulutuuriinimesed ei usalda teda enam. Sellele vastates rääkis Lang: „Kui on võimalik tekitada olukord, kus sünnivad vandenõuteooriad, mis elavad nädala jagu oma elu ja tekitavad inimestes mingi fooni, vaenu ja viha, mida on võimalik õhutada, siis selline usalduse kaotus on mõistetav.“

Lang lisas, et ta kaalub väga tõsiselt, kas tal on võimalik seda olukorda üldse muuta. „Hetkel on tegemist emotsioonidega,“ sõnas Lang.

"Ma pean tõsiselt kaaluma, kas sellises õhustikus on võimalik edasi töötada ja seda ma kindlasti kaalun," vastas Lang samal teemal Kadri Simsoni täpsustavale küsimusele.

Ta ei väitnud, et kogu Eesti ajakirjandus valetab, kuid ta leidis, et valetas Anvar Samost, kes ütles, et Sirbi peatoimetaja kohusetäitja määrati Reformierakonna tagatubades Rain Rosimannuse ja Kristen Michali poolt.