Erakondade esindajad märkisid, et õiguskantslerina oli Allar Jõks üsna teravas vastasseisus nii Kesk- kui ka Reformierakonnaga, vahendab ERRi uudisteportaal. Vikerraadio uudiseid.

"Eesti Vabariigi president esindab Eesti Vabariiki välissuhtlemises ja on riigikaitse kõrgem juht, nii on must valgel kirjas. Mina nüüd ei oska küll öelda, milline võiks olla Allar Jõksi viimase kahe aasta jooksul omandatud kompetents selles vallas," sõnas Lang.

Keskerakonna võimalik presidendikandidaat Mailis Reps leiab, et Jõksi kui võimaliku presidendikandidaadi esilekerkimine polnud üllatus ning Keskerakond keskendub täna oma kandidaatidele ja debatile.

Vabaerakonna juht Andres Herkel tervitas Jõksi kandideerimissoovi ning avaldas lootust, et Jõksi kui võimaliku presidendikandidaadi puhul võiks edasi minna ka teiste erakondadega. Laupäeval tutvustab Jõks oma vaateid Vabaerakonna korraldatud üritusel.

14 avalikkusele tuntud inimest tegid täna pöördumise, milles esitasid presidendikandidaadiks endise õiguskantsleri Allar Jõksi.

Jõksi toetavale avaldusele on oma allkirja andnud Andrei Sõritsa, Annika Uudelepp, Jaan Pillesaar, Joel Volkov, Jüri Käo, Jüri Saar, Mall Hellam, Mihhail Lotman, Peeter Volkonski, Raivo Vare, Rein Einasto, Teet Reedi, Terje Kross ja Tiit Ojasoo.