Postimehe küsimusele, kas talle on pakutud Tallinna abilinnapea kohta, vastas Reformierakonda kuuluv Lang eile, et temaga on tõesti sel teemal räägitud.

Kinnitamata andmetel saab Langist kultuuri- ja spordiküsimustega tegelev abilinnapea. Praeguses võimuliidus on sellel kohal isamaaliitlane Liisa Pakosta.

Lang ütles Kuku raadio “Keskpäevatunnis”, et ei kommenteeri enne neljapäeval toimuvat volikogu istungit midagi.

“Kui riigis on kõik korras ja kui sul on isiklikult midagi teha, näiteks eraäri, siis miks peaks oma nina poliitikasse toppima,” ütles Lang Postimehele. “Kui aga on näha, et kümne aastaga loodut hakatakse kummuli keerama, siis järelikult on vaja midagi ette võtta,” lisas ta.

Reformierakonna Tallinna piirkonna esimees Urmas Paet ütles, et erakond otsustab võimupöördega tühjaks jäävate kohtade täitjad teisipäeval või kolmapäeval. Neljapäeval hääletab Tallinna volikogu linnapea Tõnis Paltsi umbusaldamist ning selle läbimineku korral hakkavad volinikud kinnitama uut linnavalitsust.

Keskerakond ja Reformierakond leppisid kokku, et vähendavad Tallinna abilinnapeade arvu ühe võrra ning jagavad allesjäävad kuus kohta omavahel võrdselt.

Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonileppe kohaselt on kavas kaotada turvalisuse ja integratsiooniga tegeleva abilinnapea koht, mida senises võimuliidus täitis kuni detsembri alguseni Leivi S^er.

Tallinna linnapeaks peaks isamaaliitlase Tõnis Paltsi asemel saama keskerakondlane Edgar Savisaar ja volikogu esimeheks reformierakondlase Rein Voogi asemel tema parteikaaslane Maret Maripuu.

Abilinnapeadena jätkavad Anders Tsahkna ja Toivo Ninnas.

Abilinnapea ametist tuleb uue koalitsiooni võimule saades lahkuda isamaaliitlastel Liisa Pakostal ja Heiki Kivimaal, fraktsiooni Rahva Valik esindaval Valentin Strukovil ja Mõõdukate liikmel Ivar Virkusel.