Koalitsioonileppes lubatakse usaldusväärset eelarvepoliitikat, teha teed korda ja liiklemine mugavamaks, panna käima linnaehitus, teha Tallinn ilusaks, anda paremat arstiabi ja sotsiaalhooldust.

Samuti lubatakse olla korrarikkujatega leppimatud, vähendada bürokraatiat, muuta Tallinna avatud ärilinnaks ning taotleda Tallinnale Euroopa kultuuripealinna tiitlit. Eraldi plokid on koalitsioonileppes noortele, eakatele, omanikele ja üürnikele ja noortele peredele. Koalitsioon lubab algatada ka seadusandluse muudatused hariduses, seoses sundüürnikega ning lastearstidega.

Savisaar ütles, et koalitsioon loob kolm uut toetust, milleks on vastsündinute, ranitsa- ja pensionäride toetused. Alates järgmisest aastast toetab Tallinn iga lapse sündi 5000 krooniga, pensionäridele maksab kord aastas 500 krooni suurust toetust ning maksab alates teisest lapsest koolimineku kulude katmiseks ranitsatoetust 5000 krooni.

Savisaare sõnul on Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioonil kavas vaadata läbi linnaosade volitused ja õigused ning neid suurendada. Selleks on kavas muuta pealinna põhimäärust, lisas Savisaar ajakirjanikele.

Neljapäeval volikogu Keskfraktsiooni esimeheks valitud Savisaar ütles, et linnavalitsusel on kavas taastada ka tarbijakaitse ja keskkonnakaitsega tegelevad allüksused.

Nii Savisaare kui Langi sõnul on allkirjastatud koalitsioonileping mahukam ja sisukam kui varasemad pealinna koalitsioonilepped. Savisaar väitis, et koalitsioonileppes on kirjas mõlema erakonna valimislubadused. Esimest korda Eesti poliitika ajaloos pole kompromissid Savisaare väitel sundinud teist poolt millestki loobuma.

“Koalitsioonileping tagab Tallinna kiire arengu ja parema elu paljudele tallinlastele,” ütles Savisaar. “Ma usun, et tänane päev on Tallinna elanikele hea päev.”

Lang kinnitas ajakirjanikele, et tegemist on võrdsete partnerite koalitsiooniga. Kui eelmine koalitsiooni leping Keskerakonna ja Reformierakonna vahel oli Langi sõnul pinnapealsem, siis nüüd on see muudetud detailsemaks. Koalitsioonileppega algab Langi väitel Tallinnas uus ajastu.