Langi sõnul käib möll käib eelkõige nendes riikides, kus omandiõiguse suhtes valitseb arvamus, et kunst kuulub rahvale.

ACTA on Langi sõnul ainult instrument ammuilma kokkulepitud asjade kohta. Sellega ei tekita uusi õigusi ega ei kaota neid ära, selgitas Lang. „See on rahvusvaheline kokkulepe, kuidas autoriõigusi kaitsta,“ lausus minister.

Langi jaoks on kummaline, et üldsus ei debateeri selle üle, kui suures mahus autoriõigused peaksid ajas ja ruumis kehtima ning kuhu on piir tõmmatud isikliku kasutamise ja avaliku kasutamise vahele.

„ACTA võimaldab kaitsta autoreid, sealhulgas ka Eesti autoreid,“ kinnitas Lang. „See ei too endaga kaasa vähimalgi määral Eesti seaduste muutmist.“

Langi sõnul liiguvad veebis ACTA kohta ringi kõige müstilisemad teooriad. „Mina ei tea, kust sellised teooriad võetakse,“ sõnas Lang ja viitas võimalusele, et müstiliste teooriate põhjustajaks võib olla täiskuu.

„Nendel hirmudel ei ole vähematki alust, mina loodan, et Eesti ratifitseerib ACTA lähimal ajal ja see probleem saaks ükskord juba maha,“ kõneles Lang.

Langi sõnul on alusetud süüdistused, et ACTA on valmis kirjutatud salaja ja see pole kõigile kättesaadav. „Leping on kättesaadav alates 2010. aastast, see on veebis kättesaadav, küsimus on tahtes see üles otsida,“ ütles Lang ajakirjanike küsimustele vastates.