Laaneti võtaks Kilgi sõnul ükskõik missugune erakond vastu. Ja näiteks Aivar Riisalu passiks oma ettevõtluse taustaga Reformierakonda.

„Mina juba mõõdan Keskerakonna poliitikute esinemisi vaadates neile teist mundrit selga ja mõtlen, kuhu erakonda ta võiks passida,“ rääkis Kilk.

Kilgi sõnul ei nimetata ühest erakonnast teise läinud poliitikuid enam ülejooksikuteks ja ei halvustata. „Praegu võetakse nad rahulikult omaks,“ lausus ta.

Kilgi sõnul mõtlevad kõik erakonnad, kus on arvamuste paljususe piir ja kust läheb piir, et nüüd on tüli majas. „Edgar Savisaare dilemma on see, talle tundub, et erakonnas on tüli majas,“ kõneles Kilk. Ka erakonna enamus tunnetab tema hinnangul, et nn siseopositsioon ei kuulu enam partei ridadesse.

Kilk meenutas, et viimasest pereheitmisest said täiendust sotsid ja märkis, et Sven Mikser on Keskerakonna aseesimehe koha pealt jõudnud konkureeriva erakonna juhiks.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar meenutas, et Keskerakond on teisitimõtlejaid ka varem välja visanud ja nimetas Tiit Madet ja Liina Tõnissoni.

Kilgi sõnul pani teda natuke kukalt kratsima vaid Kadri Simsoni väljaütlemine.

Keskerakonna aseesimees ja riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson ei mõista, miks tema fraktsioonikaaslased Kalle Laanet ja Rainer Vakra Keskerakonna aukohtusse kutsuti, kuna tegemist on innukate erakonna ideede esindajatega.

"Ma olen veendunud sõnavabaduse toetaja seni kuni see ei sisalda laimu, solvanguid või vaenu õhutamist. Poliitikas muudab võime teistsugust arvamust tolereerida ja võime vajadusel debateerida tugevamaks, mitte nõrgemaks. Seetõttu ma ei mõista vajadust Kalle Laaneti ja Rainer Vakra peale kaebe tegemiseks," ütles Simson ERR-i uudisteportaalile.