Neeme Suur on sündinud 1968. aastal. Ta on lõpetanud Kaarepere Sovhoostehnikumis metsamajanduse eriala ning omandanud bakalaureuse kraadi Eesti Maaülikoolis, teatas siseministeeriumi pressiesindaja.

Alates 2003. aastast on Neeme Suur töötanud SA Läänemaa Arenduskeskuse juhatajana, aastatel 2002 — 2003 oli ta Eesti Regionaalse ja Kohaliku Arengu Sihtasutuse (ERKAS) arendusjuht.

1996 — 2002 oli Suur ametis Risti vallavanemana. Enne seda oli ta kolm aastat Risti vallavolikogu liige. Neeme Suur on töötanud ka Piirsalu metskonnas metsavahina ning Kaarepere Sovhoostehnikumi klubi juhatajana.

Neeme Suur on aktiivselt osalenud mitmete maakondlike arendusorganisatsioonide tegevuses: SA Põhja-Läänemaa Turismi- ja Spordiobjektide Halduskeskuse juhatuse liikmena, SA Lääne-Eesti Kutseõppe nõukogu esimehena, Haapsalu Kutsehariduskeskuse nõukogu liikmena, TLÜ Haapsalu Kolledži nõukogu liikmena ning MTÜ Marimetsa Sõprade Seltsi liikmena.

Neeme Suur valdab vene, inglise, saksa ja soome keelt kesktasemel.

„Arvan, et tegemist on väga hea kandidaadiga maavanema kohale. Neeme valdab hästi kogu Läänemaaga seotud problemaatikat,“ märkis minister Reimaa.