Prokuratuuri versiooni järgi aitas Arco Vara nõukogu liige Luitsalu tema abi palunud vandeadvokaat Tarmo Silda, et tuletada Pärnale meelde Tallinnas Rävala puiestee 8 kinnistu ostmisega kaasnenud pooleteise miljoni krooni suurust kohustust.

Ligi kaks tundi nii riigiprokurör Triin Bergmanni kui ka kolme süüdistatava kaitsjate küsimustele kannatlikult vastanud Luitsalu korrutas ühtelugu, et tema jaoks oli Pärnale võlgnevuse meeldetuletamine vaid väga väike kõrvalseik.

„See ei olnud minu jaoks üldse teema. Väikseid teeneid on alati meeldiv teha, sest siis saab teinekord ise vastuteenet küsida,” rääkis Luitsalu istungil.

Luitsalu sõnul helistas 2006. aasta augustis talle Tarmo Sild ja palus tal Pärnale nagu ärimees ärimehele võlgnevus meelde tuletada.

„Vastasin, et no problem. Helistasin Pärnale ja ütlesin, et kui sa oled võlgu, äkki teed selle asja ära. Suur lõuapoolik, nagu Pärn on, vastas stiilis, et kui nii on, siis Eesti mees peab oma kohuse täitma,” rääkis Luitsalu.

Just sedasama pooltteist miljonit krooni tõlgendab prokuratuur pistisena, mille Pärn pidi vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel Reiljanile maksma.