“Meie vastane on hetkel veel nähtamatu, kaotused aga on reaalsed,” rääkis Tarmo Sild süüdistuste mõjust Rahvaliidu mainele.

Hommikul käis Reiljan kaitsepolitseis ning talle esitati 17-leheküljeline kahtlustus seoses maadevahetustehinguga. Reiljani sõnul oli aga kahtlusmaterjal nii sisuliselt kui keeleliselt raskesti mõistetav.

“Isegi vandeadvokaadil oli raskusi teksti mõistmisega,” kommenteeris Reiljan kahtlustusdokumente.

Tema sõnul toimusid kõik maadevahetustehingud avalikult ning kõik kinnistud on ka täna riigil alles. Ka on talle esitatud süüdistus teatud hüvede saamises, ent Reiljan kinnitab, et tema ei ole hüvesid saanud.

“Probleem on selles, et räägitakse mingitest hüvedest, ent süüdistusmaterjalidest ei selgu, mis hüvesid ma saanud olen,” oli Reiljan segaduses. Nii näiteks on kahtlustusmaterjalides räägitud ühisest jahilkäigust koos endise Rahvaliidu peasekretäri Andres Sarriga, ent konkreetset tulu pole Reiljan saanud. Küll on Sarri aga toetanud Rahvaliitu.

Paljude ajakirjanike küsimustele jäi aga vastus saamata, sest Villu Reiljan libises vastustest osavalt kõrvale.

Praegu on Reiljan koos oma kaitsjatega palunud kapol kahtlust täpsustada. Menetluse lõppu oodatakse käesoleva aasta lõpuks.