Kokkulepet, kus annetuse vastu saab ehitusega jätkata, Reiljani sõnul ei olnud. "Mina neid ei sidunud. Need ei olnud minu jaoks seotud," ütles Reiljan.

Keskerakonnal oli tol ajal terav rahahäda, aga keegi ei võtnud hiljem Kunmaniga ühendust, et annetus ära vormistada. Raha Kunman ei annetanudki. Savisaar ei teinud ühtegi sammu, et Kunmani tütre maja ehitus jätkata saaks.

Keskerakonnale annetamisest oli Kunmani ja Reiljani vahel juttu juba 2014. aasta suvel. "Töötajate seas on palju venekeelseid inimesi, Keskerakond valitses linna, arutasime, kas oleks otstarbekas. Korra rääkisime augustis, Kunman küsis, kas mõnikümmend tuhat eurot oleks soliidne annetus. Arvasin, et väga," rääkis Reiljan.

Sihi tänavale ehitatavast Kunmani tütre majast ei teadnud ta tollal midagi. Kui 15. detsembril käis Reiljan Kunmani juures, siis kuulis ta esmakordselt murest majaehitusega. Kunman pisendas probleemi ja rääkis, et küsimus on vundamendi kõrguses ja inspektor kiusab põhjendamatult.

Reiljan ütles, et ta tollal ta ei mõistnud, et taolises ettepanekus oli midagi valet. Ta ütles, et alles nüüd, tagantjärele tarkusena mõistab ta, et see oli vale ja et tal on piinlik kolmandat korda kohtu ees seista.

2015. aasta 14. jaanuaril käis Reiljan koos inspektoriga ehitusplatsil ja sai alles seal ehitust ja projekti vaadates aru, et ehitatakse maja, mis ilmselgelt erineb sellest, millele linn nõusoleku andis.