Rahvaliidu esimees, keskkonnaminister Villu Reiljan esitas teisipäeval Harju maakohtule hagiavalduse Postimehes Loode-Eesti naftareostuse ajal esitatud väärinfo ümberlükkamiseks. Minister soovib, et ajaleht vabandust paluks, teatas Delfile erakonna pressiesindaja.

„Ajakirjandust peetakse neljandaks võimuks, aga võimuga peaks demokraatlikes riikides alati kaasas käima ka vastutus,“ selgitas Villu Reiljan. „Kui Postimees on avalikkust eksitanud, siis peab ta ma vead parandama ning ka vabandust paluma. Eestis on väga palju juttu olnud nii ajakirjanike kui poliitikute eetikast. See kohtuasi peab näitama, kas meediale on tõesti kõik lubatud.“

Villu Reiljanit esindab kohtus vandeadvokaat Aivar Pilv.

Rahvaliidu pressiesindaja Agu Uudelepp täpsustas, et hagi puudutab kolme postimehes avaldatud artiklit.

3. veebruar ilmus Postimehes artikkel “Keskkonnaraha jagajad on radariostust mööda vaadanud.” Selles kirjutati, et keskkonnaministeerium ja keskkonnainvesteeringute keskus on jätnud kuue aasta jooksul tähelepanuta piirivalveameti taotlused anda neile raha radari ostuks.

4. veebruar. Ilmus Postimehe arvamusküljel arvamuskirjutis: “Libe keel ja loomutruu loba.”

Selles loos heidetakse keskkonnaministrile ette, et ta päev pärast naftareostuse avastamist süüdistas piirivalvet suutmatuses kurjategijaist laevnikke tabada, kuigi piirivalvurid on Reiljani haldusalasse kuuluvalt keskkonnainvesteeringute keskuselt seireradari ostmiseks korduvalt tulutult raha küsinud.

9. veebruar avaldas Postimees arvamusküljel loo “Onu Taavi jutud,” milles on kirjas, et Res Publica juht Taavi Veskimägi nõuab Reiljani lahkumist selleks, et peaministri käed siduda.