Riigikogu pressesindaja Gunnar Paal teatas Delfile, et vastavalt riigikogu liikme staatuse seadusele ei saa parlamendist lahkumisel hüvitist juhul, kui on jõustunud tema süüdimõistev kohtuotsus.

Kunagine keskkonnaminister ning Rahvaliidu esimees Villu Reiljan on kuulunud küll riigikogu VIII, IX, X ja XI koosseisu, ent kriminaalkurjategijana jääb ta parlamendipensionist ilma.

"Vastavalt Eesti Vabariigi ülemnõukogu XII koosseisu ning riigikogu VII, VIII ja IX koosseisu liikmete pensioni seadusele ei saa Reiljan parlamendiliikme vanaduspensioni, sest tema volitused lõpetati ennetähtaegselt teda süüdimõistva kohtuotsuse jõustumisel," selgitas Paal.

Parlamendiliikme vanaduspensioni suuruseks on vastavalt riigikogu liikme töötamise ajale 40-75 protsenti riigikogu liikme ametipalgast.

Reiljan mõisteti süüdi Tallinnas Rävala 8 kinnistu müügiprotsessis 1,5 miljoni krooni suuruse pistise küsimises. Reiljanile mõisteti karistuseks 2 aastat ja 3 kuud vangistust, mis jäeti tingimisi kohaldamata 3-aastase katseajaga.

Riigikohtu otsusega pistise küsimuses lõplikult süüdi jäänud kunagine keskkonnaminister, Rahvaliidust ja riigikogust lahkunud kirglik jahimees Villu Reiljan kaotas kehtiva kriminaalkaristuse tõttu relvaloa.

Samuti jäi ta ilma oma aurahadest: president Toomas Hendrik Ilves otsustas Reiljanilt ära võtta talle 2002. aastal antud Riigivapi IV klassi ja 2006. aastal antud Valgetähe II klassi teenetemärgi.