Reiljani koju Luuale sõitis eile pärastlõunaks ligi 200 president Arnold Rüütli jätkamist toetavat valijameest, kellest enamik Keskerakonna ja Rahvaliidu liikmed, kirjutab SL Õhtuleht.

Et valijameeste usk KERAsse kindel püsiks, oli neile kaetud rikkalik laud. Suures telgis ootasid peolisi õlu ja vein ning külmad ja soojad road, vardas küpses terve lammas, suurel vokkpannil särisesid praekapsas ja peekon.

Kõik pidulauda nautima tulnud valijamehed pidid end registreerima ja allkirjaga kinnitama, et annavad hääle kindlasti Rüütli poolt.

Rahvaliidu teabejuht Agu Uudelepp nendib, et kõnealusele peole ei pidanud keegi piletit ostma ehk piknik oli kõigile tasuta.

Külaliste kostitamise pidid Uudelepa sõnul kinni maksma Edgar Savisaar ja Villu Reiljan üheskoos.

Peo avakõnet pidades jätsid Reiljan ja Savisaar enda teada, et propagandapiknikule saabub ka Rüütel ise. Rahvaliidu ja Keskerakonna kokkuleppe garant Rüütel ütles selle aga välja pärast eile Vikerraadios peetud valimisdebatti Toomas Hendrik Ilvesega: “Kiirustan praegu tõesti kohtuma, kuid ega ma mingit suurt kampaaniat ei tee. Kohtume tõenäoliselt Reiljaniga, kuigi täpsemalt pole kokku lepitud.”