"Ootasime tänavu taotlusvooru lisaks elukeskkonna arendamisele eelkõige selliseid projekte, mis on suunatud ettevõtluse arendamisele ja töökohtade loomisele," ütles regionaalminister Setumaa arengu programmi kommenteerides. 29 projekti hulgast oli näiteks ehtevalukoja loomine Setumaale, Luhamaa külaplatsi ehitus, Misso valla multifunktsionaalse teenuskeskuse rekonstrueerimine.

"Setumaa on unikaalne ja väga atraktiivne piirkond. Samas sõltub kohaliku elu areng väga palju seal elavatest inimestest ja kui inimestel on soov piirkonna arengusse panustada, on riigi kohus seda võimalusel toetada," ütles Kiisler.

Setumaa arengu programmi piirkonnaks on Mikitamäe ja Värska vald Põlva maakonnas ning Meremäe ja Misso vald Võru maakonnas. Kokku esitati 39 eeltaotlust kogumahus 618 363 eurot.

Programmi eesmärgiks on aidata kaasa Setumaa elujõulisuse säilimisele, arendades kohalikku ettevõtluskeskkonda ja inimesi ning toetades piirkonna turundustegevusi. Maksimaalne toetus ühe projekti kohta on kuni 32 000 eurot.

Programm käivitati regionaalministri poolt 2006. aastal ning selle aja jooksul on toetust saanud 184 projekti kogusummas 1,65 miljonit eurot.