Regionaalhaigla Mustamäe haiglahoone B-korpuse ehk palatikorpuse ehitustööde esimese etapis vahetatakse välja kõik aknad ning projekti teises etapis soojustatakse välisfassaadi. Haigla teatel on ehitustööde valmimise tähtaeg novembri lõpp.

"See on suur projekt haiglale ja ehitustööde teostajatele, sest oktoobri keskpaigaks tuleb kokku ära vahetada 635 akent ja aasta lõpuks soojustada 6819 ruutmeetrit välisfassaadi," ütles haigla juhatuse liige Sven Kruup.

Patsiendid ehitustööde pärast ei kannata

Juhatuse liikme sõnul on eelseisvad ehitustööd korraldatud selliselt, et kõik erialakeskused saaksid tööd jätkata ja patsiendid ei peaks ehitustööde pärast kannatama.

Tagatud on erakorralise arstiabi kättesaadavus tavapärases mahus. Akende vahetamise ajaks ei suleta spetsiaalselt ühtegi osakonda tervikuna.

"Tööde planeerimisel on võimalikult palju arvesse võetud, et ehitustegevus osakonnas langeks kokku osakonna puhkusperioodiga. See tähendab, et kogu kolmekuise akendevahetuse perioodil on iga osakonna töö häiritud kaks nädalat, mil osakonna töökoormust on vähendatud poole võrra," selgitas Kruup.

Kruup lisas, et osakonnad lubanud teha kõik endast oleneva, et patsiendid ei peaks ehitustööde tõttu kannatama.

Uusi aknaid ei saa täielikult avada

Oktoobri keskpaigaks on haigla palatikorpus varustatud nüüdisaegsete kolmekordsete klaasidega akendega, millele on lisatud soojus- ja päikesekaitse. Palatite aknad on lukustatavad ning varustatud piirajatega, mis ei võimalda aknaid täielikult avada.

Fassaadi soojustamine toimub paralleelselt akende vahetusega ja tööde lõpptähtaeg on käesoleva aasta novembri lõpp.

Haigla vabandab ebameeldivuste pärast, mida ehitustööd paratamatult kaasa toovad ja loodab nii patsientide kui ka külastajate mõistvale suhtumisele.

Aasta alguses andis valitsus loa lisada riigi rohelise investeerimisskeemi raames renoveeritavate hoonete sekka täiendavalt 27 hoonet, millest üks on Põhja-Eesti Regionaalhaigla.

Mustamäe haiglahoone B- ehk palatikorpuse fassaadi soojustamist ja akende vahetamist finantseeritakse saastekvoodi müügist saadud tuludest ning lähtuvalt sellele korraldab projekti Riigi Kinnisvara AS.