Regionaalhaigla palub alates 20. jaanuarist 2011 mitte külastada Põhja-Eesti regionaalhaigla kõigis korpustes haiglaravil viibivaid patsiente.

Regionaalhaigla korpused asuvad J. Sütiste tee 19, Paldiski mnt. 52, Hiiu 44 ja 39, Kosel Ravila mnt. 29 ning Keilas Pargi 30.

Tallinna lastehaigla kommunikatsioonijuht Tiina Eier ütles ERR Uudistele, et nemad külastamist ei keela, kuid juba 11. jaanuarist kehtivad teatud piirangud. Nimelt lastakse haigeid külastama ainult nende lähisugulased, patsiente ei lubata külastama lapsed, korraga tohib haige juures viibida ainult kaks külalist ja kinni tuleb pidada külastusaegadest.

Lääne-Tallinna keskhaigla ja Ida-Tallinna keskhaigla ei ole külastuskeelust teada andnud. Ka Tartu ülikooli kliinikum ei keela haigete külastamist. Kliinikumi pressiesindaja sõnul on Tartus olukord rahulik.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsari sõnul on viiruste leviku sagedus tõepoolest viimastel nädalatel suurenenud. "Olukord pole aga kaugeltki nii hull kui mulluse gripiepideemia ajal," rääkis ta.