Reforminoorte arvates on juba isikuvabaduste piiramisele mõtlemine mistahes viisil väär ning igal indiviidil on ühtemoodi õigused ja kohustused, olenemata sellest, kas ollakse vähemusgrupi esindaja või mitte.

Oma selle nädala avalduses meediale piiraks koolidirektorist linnavolinik Märt Sults diskrimineerimise vastu võitlevate noorte tegevust, kommenteerides seda "karjuvaks demokraatia ära kasutamiseks" ning pidades ebanormaalseks nende osalemist haridusmessil Teeviit.

"Sultsi kommentaarid on naeruväärsed ning seame tõsise kahtluse alla tema sobivuse nii koolijuhi kui linnavolinikuna. Vastupidiselt Sultsi demokraatiat õõnestavatele seisukohtadele kutsume kõiki üles sallivusele ja hoolivusele, seismaks ühtlasi ka vähemuste õiguste eest," sõnas Reformierakonna Noortekogu juhatuse liige Martin Kukk.

Äsja riigikogus vastu võetud võrdse kohtlemise seadus tagab kaitse diskrimineerimise eest rahvuse, etnilise kuuluvuse, rassi, nahavärvuse usutunnistuse või - veendumise, vanuse, puude või seksuaalse sättumuse alusel, meenutavad reforminoored.