"Oleme teinud põhjalikku tööd. Meie jaoks on algusest peale olnud eesmärk moodustada koalitsioon, kellel on parimad lahendused Eesti inimeste sissetulekute suurendamiseks, lastega perede igapäevase toimetuleku kindlustamiseks ja riigi julgeoleku tagamiseks," ütles Reformierakonna volikogu esimees Kristen Michal Reformierakonna teatel.

"Reformierakonna volikogu sai täna koalitsioonilepingut arutades kindluse, et loodav valitsusliit need eesmärgid saavutab. Kõigil lubadustel on reaalne rahaline kate olemas ja tagatud on eelarve struktuurne tasakaal," lausus Michal. "Kindlasti on tervitatav see, et uue valitsusega muutub riigijuhtimine paindlikumaks ja avatumaks."

"Olulisel kohal on koalitsioonileppes riigi julgeoleku jätkuv kindlustamine. Tagame kaitsekulud vähemalt 2% SKTst. Seisame Rail Balticu, Baltic Connectori ja LNG terminalide rajamise eest. Need sammud suurendavad nii regionaalset konkurentsivõimet kui julgeolekut, ühendades Eestit veelgi enam füüsiliselt Euroopaga," selgitas Michal.

Michali sõnul vähendab uus valitsus tuntavalt tööjõumakse. "Jätkame tulumaksu langetamist, 2015 a jaanuarist alaneb see 20%le. Lisaks tõstame maksuvaba miinimumi 154 euroni ning toetame töötuskindlustuse määra vähendamist 0,6% võrra. Kõik see kokku tähendab 1000 eurot brutopalgana saavale inimesele 170 lisaeurot aastas kätte."

"Samuti jätkab uus valitsusliit lastetoetuste tõusu reformi, kahekordistades enam abi vajavate perede toetused. Suurenevad ka esimese ja teise lapse toetused, mis tõusevad 45 euroni ja pered, kes vajavad riigi tuge enam, saavad veel 45 eurot vajaduspõhist toetust lisaks ehk kokku 90 eurot nii esimese kui teise lapse kohta. Kolmanda lapse toetus tõuseb 76,7 eurolt 100 euroni," sõnas Michal.

Uues valitsusliidus on Reformierakonnal peaministri, välisministri, siseministri, rahandusministri, tervise- ja tööministri, keskkonnaministri, väliskaubandus- ja ettevõtlusministri ning kultuuriministri portfellid.