"Vabandan vallavanemana avalikult Haabneeme kooli direktori Sirje Toomla, kooli lapsevanemate, õpetajate ja õpilaste ees. Vallavalitsuse tegevus on toonud Haabneeme koolis toimunud laste vastu suunatud vägivallajuhtumid avalikkuse tähelepanu alla ning põhjustanud koolile sellega mainekahju ning negatiivse tähelepanu. See on häirinud koolirahu ja pingestanud oluliselt tööõhkkonda," ütles Randjärv oma avalikus pöördumises.

"Teen kõik endast oleneva, et kooli pidajana vallavalitsus koostöö Viimsi koolidega muutuks siit edasi rahumeelseks, sisutihedamaks ja võimalike probleemide osas ennetavamaks, et selliseid kriisiolukordi edaspidi vältida. Koostöös kooli esindajatega panustame rahuliku koolielu taastamise nimel," lisas ta.

Ühtlasi andsid Randjärv ja Haabneeme kooli direktor Sirje Toomla teada omavahelisest kokkeleppest, et alates tänasest ei aruta ega kommenteeri nad avalikult mingil viisil Toomla töölepingu erakorralise ülesütlemise ja selle õigusakti tühistamisega seotud asjaolusid.

"Soovime nüüd asuda segamatult taastama koolis töörahu ning seetõttu palume kõigil ajakirjanikel ja seotud huvigruppide esindajatel seda ühisotsust austada," seisab pöördumises.

Direktor võeti ametist maha

Viimsi vallavalitsus ütles eelmisel nädalal erakorraliselt üles Sirje Toomla töölepingu, põhjendades seda koolis aset leidnud süsteemsete vägivallajuhtumitega. Väidetavalt kasutas üks algklasside õpetaja õpilase suhtes korduvalt füüsilist vägivalda. Mõni aeg hiljem pööras vald oma otsuse tagasi ja Toomla jätkab ametis.

Seepeale lahkus ametist Viimsi abilinnapea Georg Aher. Randjärv ütles Eesti Päevalehele, et loodab, et abivallavanema töölt lahkumine võimaldab taastada töörahu nii vallas kui ka koolis. „See kõik, mis juhtus, on paljude asjade kompleks ja keerulisem, kui esmapilgul välja paistab, aga selles kontekstis tuleb öelda, et Aheri otsus oli õige,” leiab ta.

Viimsilaste hulgas aga levib kuuldus, et ka oma pea kohale sütt kogunud vallavanem Laine Randjärv ei pruugi juhtumi tõttu kauaks ametisse jääda.