Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 29,2% valijaist. Opositsioonierakondade toetus kokku ulatub 37,4%ni, see pole praeguse riigikogu koosseisu ajal veel nii madalal olnudki.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Koalitsioonierakondi kokku toetab hetkeseisuga 41,1% Eesti valijaist.

Värskeil andmeil annaks hääle Keskerakonnale 21,6% valimisõiguslikest kodanikest, konservatiivsel rahvaerakonnal (EKRE) on toetajaid 13,6%, sotsiaaldemokraatidel 8,2% ning Isamaal 5,9%.

Parlamendivälist erakonda Eesti 200 toetaks praegu 15,8% valijaist. Eesti 200 jätkas mitu nädalat kestnud tõusu, kasvatades nädalaga toetust veel 1,1% võrra.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 17. novembrist 14. detsembrini, mil küsitleti kokku 4000 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.