Taal rääkis LP-le antud intervjuus, et tänavu kevadel tehtud 15 000-eurone annetus ei tähenda, et oravapartei oleks talle südamelähedane.

"Ükski (partei - toim.) ei ole. Sellest ei peaks vist kirjutama, aga toetasin Siim Kallase presidendikampaaniat, mitte parteid. Siis, kui praegusest presidendist Kersti Kaljulaidist kandidaadina üldse juttu polnudki, tundus Kallas ainumõeldav kandidaat. Inimene, kes on töötanud kümme aastat Euroopas ja kel on piisavalt kogemusi, helge mõistus...," põhjendas Taal ja lisas, et samas, praegu on keeruline Kaljulaidi ja Kallast võrrelda.

Kallase kohta mainis veel taal, et ta tunneb teda väga kaua. "Olen mitut puhku olnud valitsuses, olen töötanud panganduses, isegi Eesti Pangas olen lühikest aega töötanud – tean paljude asjade tagamaid. Ühesõnaga, võin võtta väga kanget mürki selle peale, et Siim Kallas on aus inimene. Ta pole olnud seotud mitte ühegi talle süüks pandud skandaaliga sel määral, et ta oleks soovinud või isegi mõtelnud selle peale, et saab isiklikult kasu," rääkis Taal.

Reformierakonna juhivalimiste kohta rääkis ärimees aga, et Kristen Michal ja Hanno Pevkur on mõlemad targad, kuid erinevad.

"Üks on demokraatlikum juht, teine karmi käega ja oma väikse taagaga. Ma ei pea siin taagana silmas kunagist seotust parteikassasse hämara raha kogumisega, vaid pigem seda, et ta on olnud kõik need kümme aastat, millest räägime kui kadunud kümnendist, partei tagatoa mees. Otsustaja," ütles Taal.

Kui talt täpsustuseks küsiti, et kas see tähendab, et ta näeks oravapartei juhitoolil pigem Pevkurit, vastas ärimees: "iial ei või teada, mis on kõige õigem valik."

"Muide, Äripäev just ükspäev küsis uue valitsuse kohta ja ma rääkisin Jüri Ratase mõjust. Õigemini sellest, kuidas praegused suured muudatused riigis käivitusid suuresti tänu sellele, et kevadistel olümpiakomitee presidendi valimistel sai otsustavaks ainult ühe valijamehe hääl.

See hääl oli nagu liblika tiivalöök, mis käivitas tormi. Poleks see üks hääl Sõõrukale (Urmas Sõõrumaale – R. R.) läinud, oleks Ratas EOK juht ja ta poleks Savisaart Keskerakonna eesotsas välja vahetanud. Ei oleks ilmselt senine valitsus kukkunud ja ilmselt poleks Reformierakonnaski muutusi. Ses mõttes võib ühel ootamatul otsusel olla väga suur mõju. Äkki on aasta mõjukaim inimene Urmas Sõõrumaa, kes oma sooviga saada EOK presidendiks kukutas valitsuse?"