"Keskerakonna toetuse märkimisväärne langus on kahtlemata seotud nende seisukohtadega Ukraina küsimuses, mis sisuliselt kattuvad Putini režiimi Nõukogude Liidu taastamise ambitsioonidega,“ ütles Kukk.

Toetusnumbrid näitavad aga Kuke sõnul positiivset ootust uue valitsusliidu tegevuse suhtes. "Valitsusliitu juhtiv Reformierakond keskendub uues koalitsioonis julgeolekut puudutavatele küsimustele ja inimeste sissetulekute suurendamisele - tööjõumaksude langetamisele ning lastetoetuste tõstmisele," lisas Kukk.

Värske ERRi tellitud Emori küsitluse järgi langes aprillis Keskerakonna toetus 27-lt protsendilt 22 protsendile, millega jäädi alla nii Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) kui ka Reformierakonnale, vahendas ERR.

Kõige populaarsemaks parteiks tõusis aprillis SDE ning neid toetab 28 protsenti vastanutest. Populaarsuselt teisel kohal oli teine valitsuspartei Reformierakond 25-protsendilise toetusega.

Vahepealse toetuskõvera languse pööras tõusule taas Isamaa ja Res Publica Liit, keda toetas aprillis 19 protsenti valijatest.