„Liikmemaksu tasumine on erakonnaliikme põhikirjaline kohustus,“ meenutas Raidma ja kutsus kõiki üles sel aastal oma liikmemaksu tasuma.

Kui enamik reformierakondlasi ei ole eelmisel aastal liikmemaksu maksnud, siis ei saa ka öelda, et Reformierakonna ministrid oleksid neile head eeskuju näidanud. Nimelt pole eelmise aasta teisest kvartalist selle aasta esimese kvartalini mitte ükski Reformierakonna minister oma erakonnale mitte ühtegi senti liikmemaksu maksnud.

Siinjuures tuleb märkida, et inimeste kaupa tuuakse liikmemaksu maksmise andmed välja alles 2011. aasta teisest kvartalist, mistõttu on võimalik, et ministrid on oma eelmise aasta liikmemaksu ära maksnud 2011. aasta esimeses kvartalis, kui liikmemaksu maksmise nimelisi andmeid ei avalikustatud. Kuna praegune aasta on alles pooleli, on neil ka aega, et oma selle aasta liikmemaks ära maksta.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk teatas, et 2011. aasta eest on ministrid oma kohustused erakonna ees täitnud. "Väide, nagu ükski Reformierakonna minister ei ole erakonnale 2011. aastal sentigi liikmemaksu maksnud, ei vasta tõele. 2011. aasta eest on erakonnale liikmemaksu tasunud Kristen Michal, Hanno Pevkur ja Rein Lang. Samuti on erakonna liikmemaksust vabastatud uue liikme erakonda toonud erakonna liikmed, kelle hulgas on kindlasti ka meie ministreid," teatas Pukk.

Seoses Reformierakonna rahastamisskandaaliga on selgunud, et peaminister Andrus Ansip on ka väga kehv annetaja, nimelt pole ta Reformierakonnale alates 2005. aastast sentigi annetanud.