Randpere rääkis Delfile, et tema võit linnapeakandidaadi valimistel tuli mingis mõttes üllatusena, ent samas lootis ta küll, et erakond teda nii palju usaldab.

Teadaolevalt kogus Randpere piirkonna üldkogul umbes 70 protsenti häältest ning tema vastaskandidaat Vilja Savisaar-Toomast ülejäänud umbes 30 protsenti.

„Ma ei oska analüüsida, kas Vilja sai väikse või suure kaotuse. See on päris hea toetus, arvestades, kui lühikest aega on ta erakonnas olnud,“ arutles Randpere tulemuse üle.

„Olen erakonnas olnud 2009. aastast ja valimistel osalenud, võib-olla peamine põhjus sellise tulemuse osas on selles, et Reformierakonna inimesed tunnevad mind paremini,“ lisas ta.

Vaadates valimiste suunas, leiab Randpere, et kõige suurem küsimus selles, kui suur saab olema osalusprotsent. „Kui suur osa neist, kes tahavad muudatust Tallinnas, tulevad valima. Mida rohkem neid on, seda suurem on tõenäosus, et Keskerakond ei saa absoluutset enamust,“ selgitas ta.

Randpere on lisaks linnapeakandidaadile ka peaministripartei esinumber Lasnamäel ning ta tõdes, et Keskerakonnal on seal väga suur toetus ning mitte-eestikeelsed lasnamäelased toetavad traditsiooniliselt Keskerakonda.

„Minu jaoks teeb asja huvitavaks see, et ma olen üles kasvanud, koolis käinud ja elanud väga suure osa oma noorusest Lasnamäel. Ma tegelikult pöördun tagasi kodukanti. Ma tunnen Lasnamäge väga hästi ja loodan, et mõni sealsetest inimestest mäletab mind ka veel,“ sõnas Randpere.

„Siis kui mind valiti Tallinna piirkonna juhiks, helistasid mõned inimesed, kes ei rääkinud eesti keelt ja ütlesid, et neil on väga hea meel, et mind sinna valiti ja avaldasid lootust, et ma saan linnapeakandidaadiks. Nad ütlesid, et kuigi neile mu erakond tegelikult väga ei meeldi, siis mind mäletavad nad mind vanast ajast ja on valmis minu poolt hääletama,“ rääkis Randpere.

Reformierakonna tugevus ja nõrkus Keskerakonna vastu võitlemisel on Randpere sõnul alati olnud see, et kampaaniates on alati katsutud olla ausad. „Ma arvan, et me ei lähe kaasa selle mänguga, et arutleda teemal, mida Keskerakond teeb ja mida ei tee, vaid tahame valijatele viia kohale teadmise sellest, mida meie tahame Tallinnas teha,“ lisas ta.

Vilja Savisaar-Toomast: pettumust ei ole

Valdo Randpere vastu linnapeakandidaadiks kandideerinud Vilja Savisaar-Toomast peab oma kaotuse peamiseks põhjuseks sarnaselt Randperega seda, et ta on alles äsja Reformierakonnaga liitunud. „Ilmselt ma pole selle kahe kuuga selgeks teha Reformierakonna inimestele, et ma olen juba nii nende oma, et nad võiksid minu taha koonduda,“ ütles ta Delfile.

„Samas kui vaadata hääletustulemusi, siis üle 30 protsendi häältest on päris tubli tulemus. Mingit pettumustunnet minus ei ole,“ ütles Savisaar-Toomast.

Savisaar-Toomast on ka Põhja-Tallinna ringkonna esinumber. Kelles näeb ta kõige suuremat konkurenti? „Kui vaatame arvamusküsitlusi, siis seal on tugevad Keskerakonna kandidaadi. Yana Toom on seal hea tulemuse teinud. Istuvat linnaosavanemat Karin Tammemägi ma väga suureks konkurendiks ei pea,“ sõnas ta.

Kaugematest eesmärkidest rääkides on Savisaar-Toomast mõelnud juba ka eurovalimistele.
„Natuke vara veel rääkida, kuid mis seal salata, ma hea meelega töötaks europarlamendis edasi. Kui erakond leiab, et sellest oleks kasu, siis ma kindlasti kandideerin,“ lisas ta.