"Vastasin viimastel päevadel Äripäeva ajakirjaniku Kadri Jakobsoni küsimustele pikalt ja põhjalikult. Lisaks pakkusin ajakirjanikule võimalust tutvuda ettevõtte dokumentatsiooniga. Kahjuks ei huvitanud see vastus ega võimalus kedagi nagu lehest näha on. Olgu siis veelkord öeldud – Fidenter OÜ kuulub mulle. Selles puudub salapära, mul oli üsna kindel plaan oma ettevõtlust laiendada ja nii ma oma ettevõtte restruktureerisin. Ütlesin seda ka Äripäevale mustvalgel mailiga Kadri Jakobsonile ja Aivar Hundimägile, et tegu on oma ettevõttega. Neid see ei huvitanud. Küllap oli lugu valmis, mis küll ei vasta tõele, aga on seda põnevam," selgitab Remo Tiigirand oma avalduses.

"Fidenteri aastaaruanded on avalikult kättesaadavad. Olen tänase emotsiooni najal valmis ka raamatupidamist ning kuludokumente vajalike konfidentsiaalsusnõude järgimisel (töötajate nimed, teenusepartnerite kaitse jne) tutvustama igale ausale ajakirjanikule või erakonnakaaslasele. Salapära ei ole," rõhutab Tiigirand.

"Olen Fidenteriga osutanud alates 2008. aastast teenust vaid kolmele isikule – valdavalt Reformierakonnale, vähem Parematele Uudistele (mis osutas samuti kirjastustegevust ning kuulus erakonnakonnaliige Peep Lillemägile ning millelt võtsin üle osa kirjastustegevust) ning Kodaniku Hariduse SA-le, kes on tellinud meilt kahel korral trükitöid. Rohkem ei ole Fidenteril ühtegi sissetulekuallikat. Seega ei saa sealtkaudu ka kedagi varjatult või varjamatult rahastada – mujalt raha sisse ei tule. Puuduvad ka laenud või muud võimalused selleks."

Fidenter on kogu oma raha kasutanud kirjastamiseks, sh. ettevõtte põhitegevuseks, palkadeks, analüüsideks, trükitööks, fotode ostmiseks jne. Fidenterist ei ole ühelgi muul moel kui kirjastamiseks raha kulutatud. Seega ei ole ka erakond kuidagi halba teenust saanud – kõik on läinud erakonnale teenuse pakkumiseks. Ka see on kontrollitav aastaaruannetest ja raamatupidamisest. Olgu öeldud, et täna on meil arvel umbes 4000 eurot ja viimase kirjastamistöö tegin erakonnale veebruaris 2012, ütles Tiigirand.

"Pakkusin oma ettevõttega erakonnale teenust, kuna erakond soovis kulude kokkuhoiuks koondada kogu oma kirjastustegevuse ühte kohta. Äririsk jäi minu kanda, kuid nagu öeldud, lootsin ka ajas laieneda oma ettevõttega. Seepärast ka muutsin selle struktuuri. Olen seda ka ajakirjanikule öelnud."

Täna on mul veel üks muruniitmisfirma, mida oman kahasse sõbraga. Olen MTÜ Eesti Arvutiklubi asutaja ja president. Olen ka näiteks, Londonis registreeritud, üsnagi eduka ja SeedCampi võitnud StartUp ettevõtte „Pult“ asutaja.

Selle Londonis registreeritud ettevõttega kaalun ka näiteks Brasiiliasse laienemist. Lisaks kaalun kaht IT- ja uue kommunikatsiooni alast projekti Tokyos ja Singapuris. Minu eriala on kaasaegsed kommunikatsioonid, demograafiline segmenteerimine ja see võimaldab tegutseda piirideta üle maailma. Olen olnud ettevõtlik ja kavatsen seda olla ka tulevikus.

"Olen isiklikult äärmiselt löödud, et ettevõtlusega tegelemine on Eestis kuritegu ja seda nn. majandusajalehe arvates. Välistan seetõttu mistahes edasise isikliku suhtluse Äripäevaga ning palun õiguslikku analüüsi, et kaaluda oma edasisi samme. See ei saa olla õiglane, et suured pressikorporatsioonid kasutavad oma positsioone ükskõik kuidas heaks peavad kasutades tugevama õigust nõrgema vastu."

Kinnitan, et olen väga pettunud, et mind ja ühte minu paljudest ettevõtmistest, mis pakkus Reformierakonnale teenust, on kasutatud meedias käimasolevas suures mahategemiskampaanias Reformierakonna vastu.
Reformierakond on alati ettevõtlust ja tublisid inimesi austanud ning ma ei ole kunagi arvanud, et minu ettevõtlikus ja plaanid maailmas tegutseda võiks heita erakonnale varju. Veel vähem olen arvanud, et Eestis, kust on pärit edulugu Skype või idufirmad Flirtic, GrabCad, Edicy jne, peaks materdama noori ettevõtjaid. Eriti IT maailmas on Eesti väga edukas, sest siin on palju heade oskustega ja julgete mõtetega noori. Julgustan neid edasi tegutsema ja soovitan kõigil loobuda Äripäeva tellimusest. Tehke selle raha parem eest oma ettevõte ja Eesti saab paremaks.