Reformierakond alustab homsest aktiivset parlamendivalimiste eelkampaaniat, mille sõnumiks on „Kindlalt edasi!", teatas erakonna peasekretär Martin Kukk.

„Oleme üheskoos teinud palju tööd, et Eesti saaks paremaks. Mis meid on siia toonud, paljuski viib ka edasi. Aga ennatlik oleks väita, et Eesti on valmis. Ei ole, üheskoos peame seda veel palju paremaks tegema. Oleme käinud õigel teel. Me teame, kuhu edasi minna. Reformierakonnal on plaan, kuidas tagada veelgi paremini Eesti julgeoleku ning liikuda edasi uue ja kiirema majanduskasvu poole,“ ütles Martin Kukk.

Reformierakond pole oma loosungiga kuigi originaalne, sest "Kindlalt edasi!" kutsus oma valijaid ka oravapartei eelmise võimukaaslase IRL-i eelkäija Isamaaliit 2005. aasta kohalike valimiste eel.

Isamaaliidu sõnapaar "Kindlalt edasi!" märkis erakonna esimehe Tõnis Lukase sõnul kahte poolust: nii konservatiivset põhimõttekindlust kui arengut. Ekspertide sõnul polnud see aga kuigi õnnestunud loosung.

Sotsioloog Andrus Saar ütles toona, et Isamaaliidu arengu kontekstis on see loosung kõige dünaamilisem ja parem. "Sõna "kindlalt" tõepoolest toetub kindlale pinnale, minevikule, püsimisele," rääkis Saar, lisades, et see ei aita valijal valida: "Loosung võib ükskõik millist erakonda iseloomustada."

Ka Tartu Ülikooli semiootikaprofessor Peeter Torop jäi 2005. aastal arvamusele, et Isamaaliidu puhul vajab partei vastne põhisõnum selgitusi, milleta võib mõju soovitule hoopis vastupidine olla. "Kui loosungit saadavad kampaania käigus järjekindlust tõestavad faktid senisest tegevusest, on parteil lootust. Kui tegu on aga vaid enesereklaamimise järjekindlusega, võib partei ilma jääda ka osast senistest pooldajatest – neist, kes on kriitilised senise tegevuse suhtes, kuid veendunud põhimõtete õigsuses."

"Sõnumit "Kindlalt edasi" ei valinud me Isamaaliidu eeskujul," kinnitas Delfile Reformierakonna peasekretär Martin Kukk. "Valisime selle põhjusel, et Reformierakonnas on kindlust viia Eestit edasi - meil on plaan, kuidas tagada veelgi paremini Eesti julgeoleku ning minna edasi uue ja kiirema majanduskasvu poole. Samas tuleb möönda, et Reformierakonnas on edasi kantud mitmeid vana Isamaaliidu väärtusi."