"Nõuandva kogu eesmärgiks saab olema erakonnale avatud juhtimiseks konstruktiivse tagasiside andmine. Loodavasse kogusse võiksid kuuluda inimesed, kes ise igapäevases poliitikas enam ei osale ning kellel on nii-öelda värske kõrvaltvaataja pilk erakonna tegevusele," sõnas Kukk.

Reformierakonna juhatus kogunes erakonna peakontorisse istungile muu hulgas Tarkade Kogu moodustamist arutama täna kell 11.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk teatas 1. juunil, et teeb erakonna üldkogul ettepaneku moodustada erakonnasisene Tarkade Kogu.

"Teen järgmisel nädalavahetusel toimuval Reformierakonna üldkogul ühe väga konkreetse ettepaneku moodustada sõltumatutest erakonnaliikmetest koosnev Tarkade Kogu, mis hindab erakonna igapäevast toimimist ja hakkab esitama erakonna juhatusele konkreetseid ettepanekuid," ütles Kukk erakonna tookordses teates, lisades hiljem, et sõltumatute erakonnaliikmete näol oleks tegemist inimestega, kes ei kuulu ühtegi valitavasse kogusse ega ole erakonnas tööl.

Kukk sõnas 1. juunil ka, et tema hinnangul võiksid headeks kandidaatideks Tarkade Kogusse olla näiteks Meelis Atonen, Valve Kirsipuu, Hannes Astok ja Ignar Fjuk.

Meelis Atonen ütles seepeale, et kuigi ta aktiivseks poliitikuks saada ei kavatse, siis oma erakonnale aeg-ajalt nõu anda võiks ta küll. Ignar Fjuk kommenteeris, et ei pea sesse kogusse kuulumist võimalikuks, kuna siis peaks ta erakonna siseasjadesse sekkuma ning kaotaks sellega vähemalt väliselt sõltumatust. Valve Kirsipuu teemat kommenteerida ei soovinud. Hannes Astok on lubanud kutsumise korral liikmeks asumist kaaluda.