Võhmar teatas aasta lõpus, et astub Reformierakonnast välja ja ei kandideeri selle partei ridades riigikokku. Ajalehe Põhjarannik teatel sündis  otsus pärast seda, kui Reformierakond avalikustas oma valimisnimekirja. Üheks partei eeldatavaks häältemagnetiks Ida-Virumaal olev Võhmar oli ringkonna valimisnimekirjas seatud kõigest kuuendale kohale. Partei üleriigilises nimekirjas oli praegu Eesti Gaasi transpordikütuste valdkonna juhina töötava Võhmar alles 104. real.

2013. aasta kohalikel valimistel kogus Võhmar Jõhvis kõige rohkem hääli.

Täna teatas IRLi pressiesindaja, et endine vallavanem Tauno Võhmar kandideerib riigikogu valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas Ida-Virumaal.

„Usun, et mul on oma kindel valijaskond kohalikest inimestest, kes mind tunnevad ning nende lähedased ja tuttavad, kelle huve ma ka tegelikult esindada suudan. IRLis on mul mõttekaaslaseid, kellega mul on ühised väärushinnangud ja eesmärgid, et Ida-Virumaa huvide eest seista,“ rääkis Võhmar.

IRLi teatel on nende nimekiri riigikogu valimisteks küll kinnitatud, kuid volikogu otsuse kohaselt on võimalikud asendused mõne kandidaadi loobumisel. Valimistel osalemisest loobus Andres Noormägi.