Edgar Savisaar peatas kehva tervise tõttu kolmeks kuuks oma linnavolikogu liikme volitused, mistõttu opositsioonisaadikuid on nüüd linnavolikogus 39 Keskerakonna 40 vastu. Piisab ühe keskerakondlase ülehüppamisest, et linnapea Taavi Aas kaotaks oma koha.

Pillak kommenteeris, et probleemid Tallinna juhtimises on süsteemsed ja ta jagas Päevalehe juhtkirja arvamust, et probleemid lahenevad linna juhtkonna muutusega.

"Meie tegevuse esimene eesmärk on tugev opositsioon, kes suudaks esitada lahendusi ja hoida koos ajakirjandusega survet ainuvõimul. See tähendab 38 saadikut koos tegutsemas, nagu on ka juba nähtud," teatas Pillak.

Kui Savisaare tervis vajab pikemalt taastamist, siis on see vahekord tema sõnul 39:40. "Ehk tänane linnavõim püsib ühel ja kõigil keskerakondlaste häältel. Kuni selles muutus tuleb, seni teeme pühendunult oma tööd - esitame ettepanekuid lahendusteks ja oleme kriitikas ka otsekohesed, sest ainuvõim vajab Tallinna inimeste huvides järelvalvet," lisas Pillak.

39-40 tekitab väga ebastabiilse olukorra, kus iga keskerakondlane 40 saadikust võib linnavalitsuse kukutada. Pillak leidis siiski, et peame lähtuma praegusest olukorrast, sest igasugu teistsugused arvutused on samasugune spekulatsioon kui see, kas jõuludel on lumi maas või mitte.