"Reformierakond on Andrus Ansipi juhtimisel läbi viinud mitmeid struktuurseid reforme, mille eesmärgiks on Eesti inimeste elatustaseme tõus. Kindlasti on stabiilselt kasvava majanduskeskkonna huvides olnud lähiminevikus teostatud tööturu liberaliseerimise reform ning samaväärselt oluline ja vajalik oli rahareform ehk eurole üleminek," lausus Delfil Reformierakonna peasekretär Martin Kukk peaministri tegevusi õigustades. "Eestisse on tänu astutud sammudele õnnestunud meelitada rohkelt välisinvesteeringuid, mis on aidanud luua uusi töökohti ja tugevdanud meie majandust."

Kukk pole nõus, nagu oleks Ansipi valitsus reforme pidurdanud.

"Oleme vastu võtnud mitmed maksumuudatused, mis tugevdavad Eesti lihtsat ja ühetaolist maksusüsteemi ning vähendavad maksukoormust," väitis ta. "Seadustasime tulumaksu määra langemise 2015. aastast 20%-le, mis jätab rohkem raha tööinimese rahakotti. Peaminister on teinud ettepaneku alandada 2013. aastast töötuskindlustusmakse määra 4,2%lt 3%le, mis jätab keskmist palka saavale perele tuleval aastal ligi 200 eurot rohkem kätte. Aasta algusest kaotasime Tallinna müügi- ja paadimaksu, 2013. aasta jaanuarist kaob ka maamaks kodualuselt maalt, mis on rõõmusõnumiks kõigile koduomanikele."

Kukk lisab, et hetkel on riigikogu menetluses kaua oodatud avaliku teenistuse reform, mille eesmärk on kaasajastada Eesti avalikku teenistust, muutes selle senisest avatumaks ja läbipaistvamaks.