Tänane Äripäev kirjutab, et Reformierakond varjas valmimiskampaania kulutusi, kuna ei deklareerinud oma pidevalt ilmuvaid trükiseid kampaaniakuludes. "Need ajalehed ja ajakirjad on ilmunud meil pidevalt ning ükski erakond ei deklareeri oma kampaaniakulutustes oma igapäevast perioodikat ja siselehti. Ilmselt ei leia keegi ka Keskerakonna, IRL-i või SDE valimisaruannetest nende erakondlike ajalehtede väljaandmise kulutusi," kommenteeris erakonna peasekretär.

"Seega on see väide lihtsalt ja selgelt ümber lükatav. Reformierakonna majandusaasta aruandes ja raamatupidamises on kõik tehtud kulud korrektselt ja täpselt kirjas," kinnitas Kukk.

"Reformierakond on tellinud teenuseid erinevatelt koostööpartneritelt – iga aasta on neid sadakond. Reformierakond üürib kinnisvara, mitte ei oma seda. Reformierakond tellib vee- ja kohviautomaadi teenust, autohooldust, porimattide vahetust ja paljut muud. Kinnitame, et ei ole saanud ühtegi teenust alla turuhinna, seega on ka need kahtlused ümberlükatavad."

Kukk sõnas, et sellekohane kiri saadetakse ka erakondade rahastamise järelvalvekomisjonile ja erakond on valmis kõigile küsimustele ka tulevikus vastama. "Äripäevale meenutame, et ajakirjandusel on kohustus enne selliste väidete esitamist küsida ka teise poole selgitusi – erakonna käest täna Äripäevas ilmunud loole kommentaari küsitud ei ole."

"Meenutame ka seda, et algamas on kohtuvaidlus Äripäevaga nende esitatud valeväidete ümberlükkamiseks, milles Reformierakonda esindab advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaat Carri Ginter. Vaidluse tulemused otsustakse kohtus oma väidete tõestamisega, mitte ajakirjandusliku sopavalamisega."

Ettevõtte ja erakonna koostöö lõppenud

Kukk sõnas Delfile, et Reformikiri, Eesti Teataja, Paremad Uudised ja Tallinna Teataja kuuluvad OÜ-le Fidenter, sest ettevõte on varem vastava perioodika väljaandmisega tegelenud. Fidenteri müügitulu oli Äripäeva andmetel 2009. aastal üle seitsme miljoni krooni ja ainsaks kliendiks Reformierakond. Sellest seitsmest miljonist ei kajastunud miski erakonna valimisaruannetes, kus valimiskuludeks oli deklareeritud 12,79 miljonit krooni. Kukk kinnitas Delfile, et perioodika ja siselehe välja andmise kulud polnud valimiskampaaniatega seotud.

Äripäev märkis, et 2010. aasta lõpu seisuga oli ettevõttel ostjate vastu nõudeid üle 609 440 krooni, kuid erakonnal võlaks tarnijate ees märgitud 110 402 krooni, kuigi erakond oli firma ainus klient.  "Küsisin Fidenter OÜ-lt ostja vastu esitatud nõuete kohta selgitusi ning tegemist on ühe ärajäänud lehe tõttu tekkinud nõudega, mis on tühistatud OÜ Fidenter poolt," kinnitas Kukk, et tegu oli reformierakondlase Remo Tiigiranna ettevõtte Fidenter veaga.

Nüüdseks on Kuke sõnul erakonna ja Fidenteri vaheline koostöö lõppenud.